nota: 16 Oktober 2012

16 Oktober 2012:

Hari ni betul2 hari yang buatkan aku terasa kosong. macam lagu Najwa Latiff. aku dah mulai lelah dengan segala masalah yang masih belum berpenghujung dan dengan komitmen aku sebagai Secretarial Assistant. tadi dah mula terfikir untuk kembali menetap di tempat kelahiranku, Pulau Pinang dan dah mula “survey” kekosongan jawatan di situ. Dekat yellow pages memang banyak secretarial firm kat Penang. tapi, bila tengok kat website MAICSA hanya ada dua company je yg ad kekosongan. itu pun perlukan minimum 1 tahun pengalaman. Aduhai..

Memang best kalau dapat kembali semula ke Penang, tinggal dengan family, x perlu fikir pasal kewangan, makan minum, duit rumah sewa dan sebagainya. Bila tinggal di tempat orang ni, segalanya perlukan wang, perlukan komitmen dan pengorbanan yang bukan sikit. Tapi bila fikirkan yang perjuangan aku di tempat orang ni masih belum selesai (aku perlu pulang ke Penang dengan ICSA), hati perlu ditabahkan dan jiwa perlu dikuatkan. If aku masuk intake July dan buat part-time study, my duration of studies will only completed in another 2 years which equivalent to 2014 by my age of 25. Hmmm, masih muda tu!

So, as for now, harapan agar hati ni masih mampu untuk bertahan dan berjuang. Semoga segala masalah cepat diselesaikan dan segala proses berjalan lancar dan cepat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s